Rabu, 2 September 2015

#TipShanasBlog : 1. Cara Mendaftar Akaun Blogspot

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia!

Bersempena dengan post pertama harini saya akan tunjukkan pada anda semua cara bagaimana hendak mendaftar akaun blogspot. Sebenarnya saya juga pernah membuka akaun yang lain sebelum ini, tetapi akibat sebab-sebab yang tertentu saya terpaksa menutup akaun tersebut. Sebenarnya cara mendaftar dari dulu sampai sekarang tidaklah banyak beza. tanpa melengah-lengahkan masa lagi, mari ikuti cara-cara yang mudah untuk mendaftar blogspot anda!


1. 'Search' 'Signup blogspot' seperti gambar di bawah


2. Masukkan Emel gmail anda. Dah tak perlu "sign up" susah-susah macam dulu-dulu. "One Acount. All of Google" . Cepat, mudah dan pantas!

3. Klik yang berkenaan. Saya klik yang kanan :)

4. Anda boleh taip sebarang nama yang anda suka sebagai nama blog anda. Saya taip Until You Read sebagai 'Display Name' blog saya. Tetapi untuk tips ini saya letakkan sebagai XX6. Kemudian, klik pada 'New Blog'.


7. Taip 'title' yang anda suka dan 'address'. saya masih lagi meletakkan 'title' sebagai 'Until You Read' pada 'title' dan 'untilyouread.blogspot.com' sebagai address. Anda bebas memilih sebarang nama yang anda suka. Kemudian pilihlah 'template' yang berkenan di hati anda!


8. Kemudian, klik 'New Post' untuk menaip cerita yang hendak anda post di blog anda


9. Setelah itu, pada no. 1 anda taipkan tajuk post anda dan pada no. 2 anda boleh menaip apa yang hendak anda postkan di blog anda. Kemudian klik 'publish' di akhir penulisan anda


10. Klik 'View' untuk melihat semula hasil penulisan anda.


11.Taraa! dah siap semudah mengunyah Magnum White Almond gituuu
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih untuk komen anda :)