Khamis, 3 September 2015

#TipShanasMudah : 1. Cara-cara Mendaftar 'CIMB Clicks'

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia!

Umum sudah mengetahui bahawasanya di arus kemodenan sekarang, kebanyakkan masyarakat kita lebih cenderung menggunakan khidmat pantas, mudah dan cepat. Saya sendiri lebih gemar menggunakan perkhidmatan dalam talian atas dasar lebih menjimatkan masa disamping lebih mudah bersesuaian dengan kesibukan masa menguruskan hal yang lainnya, kalau boleh nak beli Galaxy Note 5 yang canggih tu pun nak guna perkhidmatan atas talian. Bersesuaian dengan tajuk di atas, maka saya ingin menunjukkan cara untuk mendaftar CIMB clicks secara mudah.


Sebelum menggunakan perkhidmatan ini, pengguna hendaklah membuka akaun CIMB di kawasan yang berdekatan atau lokasi Bank CIMB boleh di semak di SINI

Setelah itu, para pengguna bolehlah ke pautan CIMB clicks mengikut alamat yang tertera di dalam gambar di bawah

Langkah kedua adalah klik "register now"

Seterusnya, masukkan no. kad atm anda di bahagian 1. No. kad atm adalah No. yang tertera di atas kad atm anda. Untuk bahagian 2, masukkan no. pin atm anda. Setelah selesai mengisi semua yang tertera di bahagian ini, klik agree & continue.

Masukkan kod yang diterima no. telefon anda untuk "one time activation code"


Setelah itu, masukkan ID anda yang anda cipta sendiri dengan gabungan no. dan lengkapkan permukaan ini.


Kemudian, akaun anda akan berjaya didaftarkan


Kemudian, masukkan semula ID yang telah dicipta tadi berserta 'password'Siap sudah pendaftaran CIMB clicks anda! untuk Demo dalam bentuk video, anda juga boleh klik di SINITiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih untuk komen anda :)